Taiteiden yö 30 vuotta

Helsingin elokuiset kadut ovat jo 30 vuoden ajan täyttyneet taiteesta, kulttuurista ja öisistä kulkijoista. Ensimmäisen kerran kesällä 1989 vietetystä korttelijuhlien edelläkävijästä on vuosien saatossa kasvanut satojen pienten ja suurten taidetapahtumien värikäs kaupunkifestivaali, joka levittäytyy klubeilta kaduille ja puistoista putiikkeihin. Taiteiden yönä avautuu mahdollisuus nähdä kaupunki ja taide uusin silmin, ilman taidelaitosten seiniä tai tarkasti kuratoitua ohjelmaa.

Merkkivuoden johdosta haluamme levittää Taiteiden yön henkeä laajemmalle kuin koskaan. Minkälainen on sinun Taiteiden yösi? Ilmianna oma taidetapahtumasi ja ilmoittaudu mukaan juhlavuoden hulinaan Taiteiden yön sivuilla! Muista ladata puhelimeesi myös suunnistamista illan aikana helpottava Taiteiden yön sovellus. Sovelluksesta löydät lisäksi 30-vuotisjuhlareitin ja joukon muita reittiehdotuksia taiteen äärelle.

Juhlavuoden kunniaksi Taiteiden yö antaa lähtölaukauksen koko Juhlaviikoille ja käynnistää festivaalin jo torstaina 15. elokuuta.

TUTKI TAITEIDEN YÖN OHJELMAA »

Huomio! Robottikuoro ja Kuorojen kierros aiheuttaa erityisiä liikennejärjestelyitä Senaatintorilla

Ajoliikenne (koskee myös takseja ja julkista liikennettä) on suljettu Senaatintorin alueella 15.8. klo 18–20. Raitioliikenteen linjat 2, 3, 4, 5, 7 ovat poikkeusreitillä klo 17.45–20.15. Tarkemmat tiedot löytyvät HSL:n sivuilta. Hallituskatu on suljettu pysyvästi ja muilla kaduilla käytössä on liikenteenohjaus. Kehotamme saapumaan paikalle julkisilla liikennevälineillä tai jalan.