Helsinki Festival Dialog: Art, Ethics and Artificial Intelligence

Kaupungintalon aulassa kokoonnutaan keskustelemaan taiteesta, etiikasta ja tekoälystä kaikille avoimessa englanninkielisessä tilaisuudessa. Vapaamuotoisessa keskustelussa Kaupungintalolla kohtaavat taiteen, filosofian ja digitaalisen teknologian tuntijat. Keskustelua isännöivät Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari sekä yhdysvaltalaisen MIT Media Labin Ethics and AI Iniative -hankkeen perustaja sekä MIT Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values -keskuksen toimitusjohtaja Tenzin Priyadarshi. Buddhalaismunkki Priydarshi toimii tieteellisen uransa ohella useissa humanitäärisissä hankkeissa. 

Keskusteluun osallistuvat Gisèle Vienne, Linda Liukas, Nadya Peek ja Tero Parviainen

Gisèle Vienne on filosofi ja koreogorafi, jonka ihmisyyden eri puolia tutkiva Crowd-nykytanssiteos nähdään Helsingin juhlaviikoilla 29.–30. elokuuta.  

Linda Liukas on ohjelmoija, kirjailija ja kuvittaja. Liukkaan Hello Ruby -sarja esittelee teknologian leikkisää maailmaa lapsille ja on jo käännetty yli 25 kielelle. 

Nadya Peek on Washingtonin yliopiston apulaisprofessori ja muusikko. Peek on Machine Agencyn perustaja ja maailman johtavia henkilökohtaisen digitaalisen valmistuksen tutkijoita. 

Tero Parviaisen musiikin ja teknologian rajapinnassa työskentelevä Counterpoint-studio oli mukana toteuttamassa interaktiivista Robottikuoro-teosta Taiteiden yönä. 

Helsingin kaupungintalo

Pohjoisesplanadi 11-13
00170 Helsinki

Helsingin kaupungintalo
Kesto 1,5 tuntia
Ilmainen
Ti 27.8.  16.00