Robottikuoro

Rakastettu Kuorojen kierros kajauttaa käyntiin Taiteiden yön, Art goes Kapakan ja Juhlaviikot torstaina 15.8.! Lahjana 25 vuotta täyttävälle Art goes Kapakalle tuomme Senaatintorin tuhatpäistä ihmiskuoroa lämmittelemään ja tunnelmaa virittämään ainutlaatuisen Robottikuoron.

Robottikuoro koostuu kymmenistä erilaisista kaiuttimista – pienistä diskanttikajareista jykeviin subwoofereihin. Robottikuoro on saanut monisointisen äänensä sadoilta suomalaisilta, jotka ovat antaneet sille äänensä kesän aikana. Ihmisiltä oppimalla Robottikuoro pystyy laajentamaan kuorosointia uusiin, ihmisäänelle mahdottomiin ulottuvuuksiin. Tapahtumassa yleisö pääsee myös itse kokeilemaan robottikuoron johtamista. Tervetuloa Senaatintorille todistamaan Robottikuoron ensiesiintymistä ja Kuorojen kierroksen avajaishumua! 

Senaatintorilla Taiteiden yössä ensiesiintymisensä tekevä Robottikuoro esiintyy toisen kerran heti perjantaina 16.8 klo 12.00 -16.00

Teoksen toteuttavat äänitaiteilija Tytti Arola yhdessä Samuel Digginsin ja Tero Parviaisen Counterpoint-studion kanssa.

Opeta Robottikuoro laulamaan: robottikuoro.ctpt.co

Huomio! Robottikuoro ja Kuorojen kierros aiheuttaa erityisiä liikennejärjestelyitä Senaatintorilla

Ajoliikenne (koskee myös takseja ja julkista liikennettä) on suljettu Senaatintorin alueella 15.8. klo 18–20. Raitioliikenteen linjat 2, 3, 4, 5, 7 ovat poikkeusreitillä klo 17.45–20.15. Tarkemmat tiedot löytyvät HSL:n sivuilta. Hallituskatu on suljettu pysyvästi ja muilla kaduilla käytössä on liikenteenohjaus. Kehotamme saapumaan paikalle julkisilla liikennevälineillä tai jalan. 

Taiteiden yön aikataulu

16.00–19.00
Johda Robottikuoroa
18.30
Kuorojen Kierros kokoontuu kirkon portaille
19.00
Kuorot ja robottikuoro kantaesittävät säveltäjä Tytti Arolan teoksen Assemble
19.05–19.30
Kuorojen kierroksen kuorot esittävät Jean Sibeliuksen Finlandian
Senaatintori
Senaatintori
Ilmainen
To 15.8.  16.00