UXO

UXO är den engelska förkortningen för unexploded ordnance. Termen avser bomber, granater och minor som inte exploderat på avsett vis utan ligger kvar i jorden och riskerar att sprängas till och med efter flera årtionden.

Liksom de här blindgångarna är verkligheten i dag fylld av obestämda hot, som inte har någon klar entydig orsak. Vi lever i ett ekonomiskt system som baserar sig på kontinuerlig tillväxt, vår planet fortsätter värmas upp och bilderna av framtiden fokuserar än på tekniska utopier, än på annalkande katastrofer. I den allt hetsigare världspolitiken förökar sig konflikterna på oförutsedda sätt och de samhälleliga spänningarna får aldrig något riktigt utlopp. Inom den hypernormaliserade medieindustrin är det som nyss var exceptionellt plötsligt den nya normen. Den kontinuerligt eskalerande hetsen, hur låter den utan det bildflöde som synsinnet förmedlar?  

UXO är ett upplevelserikt ljudverk som förenar nutidsmusik med estradkonst och framförs i fullständigt mörker. Det elektroakustiska verket uppförs, med beledsagande liveelektronik, av slagverkskvartetten Awake Percussion och en kör.

Tonsättning och ljudplanering: Walter Sallinen
Libretto och dramaturgi: Klaus Maunuksela
Ljudplanering och -teknik: Kaj Mäki-Ullakko
Scenografi och estradplanering: Jyri Sucksdorff
Produktion: Susanna Kuoppala
Dirigent: Taavi Oramo
Awake Percussion: Petteri Kippo, Lauri Pekkarinen, Jerry Piipponen, Walter Witick
Kören: 
Sanni Kriikku, Sara-Maria Heinonen, Sonja Silvander, Juha Ekola, Antti Autio, Hannes Mikkelsson, Helena Puukka, Juha Pulli, Juho Keränen, Laura Sorvari, Noora Kauppila, Nooa Kekoni

Sponsorer: Konestiftelsen, Helsingfors festspel, Finlands Tonsättares Sibeliusfond, Majaoja-stiftelsen, Svenska Kulturfonden, stiftelsen Musiikin edistämissäätiö, Centret för konstfrämjande

Obs! Verket framförs i mörker.

Kattilahalli

Sörnäs strandväg 22

Kattilahalli
Åldersrekommendation 16 år
Längd cirka 60 min, ingen paus
Biljetter från 17,50/28€
S-förmån -4 €
Köp biljetter
Fre 30.8.  20.00
Lör 31.8.  16.00
Lör 31.8.  20.00
Sön 1.9.  20.00

Mer information om tillgänglighet »

BILJETTER

Förhandsbiljetter till Festspelen säljs av Ticketmaster Finland. Vi rekommenderar att biljetter köps endast via Helsingfors festspels officiella biljettförsäljningskanal Ticketmaster.

WEBBUTIK
www.ticketmaster.fi
I webbutiken kan du köpa en elektronisk eTicket som du antingen skriver ut själv eller visar vid dörren på din mobilskärm. I webbutiken kan du också boka biljetter som du löser ut i biljettbutiken. Du kan också beställa hem biljetter för leverans per post.

TELEFONTJÄNST
0600 10 800 (1,98 euro/min+lna) eller 0600 10 020 (6,79 euro/samtal+lna) (mån–lör 8–21, sön och helgdagar 10–18)

I telefontjänsten kan du boka biljetter. Du hämtar då biljetterna i biljettbutiken. Du kan också beställa biljetter för leverans per post, senast 30 dagar före evenemanget, och betala med faktura.

BILJETTBUTIKER
Adresser och öppettider
www.ticketmaster.fi
I biljettbutikerna kan du köpa biljetter och hämta biljetter som du bokat i webbutiken eller telefontjänsten.

SERVICEAVGIFTER
Festspelens biljettpriser inkluderar serviceavgiften (1–4 €/biljett beroende på biljettens pris).

AVGIFTER ENLIGT LEVERANSTYP
Utöver biljettpriset betalar kunden för leverans- och betalningssätt enligt eget val.

  • Biljettbokning 2,50 €/biljett (betalas när biljetten löses ut)
  • E-postbiljett från webbutiken (eTicket) 1,00 €/beställning
  • Postning 10 € (Finland)/40 € (utlandet)/beställning

SÅ HÄR KÖPER DU BILJETTER FÖRMÅNLIGAST
Det är förmånligast att köpa enskilda biljetter antingen i webbutiken (eTicket) eller direkt från biljettbutiken utan bokning. Kom ihåg att utnyttja rabatterna som omfattar nästan hela festspelsprogrammet! Obs! Rabatter beviljas inte överlappande.

TILLGÄNGLIGA PLATSER
Tillgängliga platser säljs i Ticketmasters telefontjänst och biljettbutikerna. Följeslagare till rörelsenedsatta kommer in gratis till evenemangen. Följeslagare behöver en egen biljett som kan begäras i samband med bokning av tillgänglig plats.

BILJETTFÖRSÄLJNING VID DÖRREN
Om det finns biljetter kvar att säljas vid dörren öppnar evenemangsplatsernas biljettkassor en timme innan evenemanget börjar.

KULTURSEDLAR
I Ticketmasters biljettbutiker kan du lösa ut biljetter mot kultursedlar. Kontrollera vilka betalmedel olika biljettbutiker godkänner på adressen www.ticketmaster.fi. Kultursedlar duger inte som betalning vid dörren.

Köpgräns gäller för vissa evenemang. Ändringar möjliga.